http://www.fmkirken.no/images/originale/Kirkebilder/Reinekrk.jpg

Kronerulling for åpen Reine kirke!

Publisert: 12/06-2013 av Trond Gran

Kanskje vi slipper å stenge Reine kirke i vinter likevel?

På grunn av elendig økonomi har Fellesrådet i i Moskenes sett seg nødt til å stenge Reine kirke i fyringssesongen.

Dette har skapt mange reaksjoner, ikke bare på Reine og i Moskenes, men fra mange kanter.

Men nå har et privat initiativ fra Anne Jorid Gjertsen gitt håp om at kanskje ikke kirka må stenges likevel!

Som hun skriver på Facebook: Hvis 300 personer gir 200 kr. hver kan vi holde kirka åpen på vanlig måte, til begravelser og gudstjenester, til utdeling av 4-årsbøker og konfirmantundervisning, til konserter og lysmesse, osv. osv. Og det er det vel verd?

Det fins en egen konto for dette som BARE skal brukes til dette. Denne er:

3000 14 87 228

Og skulle noen i disse feriepengetider ønske å gi mere, så er det også lov...

Her er det hun skriver på sin profil:

"Jeg er i fra Flakstad, men bor i Reine - altså er hjertet mitt delt nøyaktig i to deler..! Er døpt, konfirmert, og har tatt farvel med besteforeldre og mamma i Flakstad kirke, så den betyr mye for meg.. I de siste dagene, så har jeg hatt endel samtaler med formannen i Moskenes menighet og fellesråd - og det er meg - som med tungt hjertet var med på avgjørelsen om å stenge Reine kirke fra 1 oktober til medio april neste år. Det måtte spares hos oss også, når kommunen mangler penger.. I denne dialogen med meg selv - med fare for å bli diagnostisert med spaltet personlighet, og etter å ha luftet dette med min generasjon på en fotballkamp - et godt egnet sted (!), med positive tilbakemeldinger, så er jeg kommet fram til en konklusjon som privatperson - ho Anne Jorid - for Reine kirke ligger i andre hjertehalvdelen min. VI, jenter og gutter må faktisk ta ansvar, hvis vi skal åpne kirken igjen. VI, kan ikke la dette skje. Dere aller fleste på Reine, har blitt døpt og konfirmert her. Mange av dere har giftet dere her, dere har døpt og konfirmert DERES barn her, og dere har - og vil etterhvert, følge deres nærmeste til graven i fra Reine kirke.. Den er et lite hjerte, den er et lite landemerke her den ligger blant båter, rorbuer, tørrfisk og hus - den er et hus for OSS, hvor vi møtes SAMMEN, til glede og sorg. ALLE vi er innom der - før eller siden - sånn er det bare..! Så : Hvis vi nå alle som bor her, dere som er utflyttet, eller dere som rett og slett er glad i Reine kirke, gir 200 kr hver -200 kr - man får ikke engang to flasker med god Chablis for den lille summen - men vi får Reine kirke, som er verdt så mye mere i det lange drag..! Hvis 300 stk betaler 200 kr, så blir kirken åpnet - det vet jeg, siden jeg husker i 2 sek., at jeg er formann i rådet..! :o) 

Dette klarer vi - for vi har den inngrodde viljen til det..! :o) I skrivende stund, så har jeg herved satt inn kr.400 på kontonr. 3000 14 87 228 - dobbel sum, siden jeg til tider er to personer -og har fått feriepenger... :o) Så : 200 kr -TO HUNDRE KRONER - vi tar et gedigent ansvar for bare 200 kr.faktisk..! Og den kontoen tilhører kun Reine kirke..! Man kan gi mere hvis man vil, men jeg ber bare om 200 kr...! Når kirken er blitt åpnet igjen, så skal vi ha et gedigent vaffelparty i kirkehagen alle sammen, ( Tror dessverre ikke en vinkveld passer helt der..) - må bare slå gresset først.. :o) Skal vi nå ta anvaret for Reine kirke - og hverandre..?? JA, for svingende..!"

Bra Anne Jorid!

 


Bestille / Avbestille Nyhetsbrev fra http://www.fmkirken.no/  Del    

Flakstad kirkelige fellesråd Moskenes kirkelige fellesråd

Besøksadresse/postadresse:

Flakstad rådhus
Flakstadveien 371
8380 Ramberg

Besøksadresse/postadresse:

Moskenes rådhus
Reineveien 67
8390 Reine

Org.nr. 877 000 672 Org.nr. 977 001 005
kirkekontor@flakstad.kommune.no                kirkekontor@moskenes.kommune.no
Telefon: 760 93145 Telefon: 980 17 630

Layout, design og programmering: Lofoten Web